Frustratie en vastberadenheid bij beste Belg: "Terugkomen om beter te doen"

Frustratie en vastberadenheid bij beste Belg: "Terugkomen om beter te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie andere landgenoten wonnen etappes, maar de beste Belg in het klassement van de Tour is wel degelijk Xandro Meurisse. Van bij de eerste ritten reed hij zich in de kijker en hij is eigenlijk nooit van het voorplan verdwenen. Uiteindelijk werd het een 21ste plaats voor Meurisse.

Hij had toch gehoopt nog wat hoger te finishen. Toen hij enkele dagen geleden nog in de ontsnapping kroop en oprukte naar plaats dertien, oogde het mooi. "Ik ben zonder ambitie voor het klassement gekomen, maar ik heb me laten meeslepen. Het was een beetje frustrerend dat ik de laatste ritten zoveel tijd verloor door een blocage aan de onderrug."

Wanty-Gobert had voor het eerst twee pionnen om uit te spelen, met zowel Guillaume Martin als Xandro Meurisse als klassementsrenners. "Ik heb er tot het einde voor gevochten en ik eindig net buiten de top 20. Dit is spijtig, het zou mooi geweest zijn voor een teams als het onze, om 2 renners in de top 20 te plaatsen. Ik blijf evenwel zeer tevreden over mijn Ronde van Frankrijk."

Ik ben erin geslaagd om me te tonen 

Xandro Meurisse

Dat moet hij ook gewoon zijn, want er zijn weiig Tourdebutanten die zo kunnen uitpakken. Dat belooft het beste voor de volgende edities. "Ik ben erin geslaagd om me te tonen. Dit motiveert me om terug te komen om beter te doen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties