Kruijswijk geeft De Plus wijze raad om te kunnen doorgroeien naar kopmanschap

Kruijswijk geeft De Plus wijze raad om te kunnen doorgroeien naar kopmanschap
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een beresterke Ronde van Frankrijk heeft Laurens De Plus afgewerkt in dienst van Steven Kruijswijk. De man die in Parijs op het podium eindigt, erkent het belang van zijn helper. De vraag is nu: is De Plus goed genoeg om in de toekomst zijn eigen kans te gaan?

Een vraag die Kruijswijk ook voorgeschoteld kreeg aan de tafel van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo. "De Plus heeft zijn waarde dubbel en dik bewezen. Hij heeft iedereen de moed uit de schoenen gereden om iets te ondernemen. Voor mij was dat perfect. Hij heeft een groot aandeel in mijn podiumplaats."

Kruijswijk is ervan overtuigd dat De Plus in een vrije rol ver kan geraken, maar stelt wel een voorwaarde. "Als je zo een groot vermogen en zo een klasse hebt, heb je het zeker in je om voor het klassement te gaan. Laurens zal wel moeten leren minder onstuimig te zijn. Ik heb dat ook moeten leren."

Laurens heeft de toekomst 

De Plus heeft Kruijswijk in deze Tour enorm geholpen. Mogelijk komt er een soort van wederdienst. "Ik ben 32 en haal nu voor de eerste keer het podium. Laurens heeft de toekomst en ik wil hem zeker de kneepjes van het vak bijbrengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties