Mathieu van der Poel pakt uit met straffe solo en heeft er weer kampioenschapstrui bij

Mathieu van der Poel pakt uit met straffe solo en heeft er weer kampioenschapstrui bij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft momenteel de focus weer even verlegd van het wegwielrennen naar het mountainbiken. Ook in die discipline behoort hij steeds meer tot de wereldtop. Op het EK in Brno liet Van der Poel al snel iedereen achter en vlamde hij naar de gouden medaille.

Onlangs kende de Nederlandse alleskunner in Les Gets een offday, maar op het Europese kampioenschap stond hij er dus wel. Van het ideale scenario was nochtans geen sprake: een tuimelperte in een afdaling maakte het allemaal wat moeilijker. Uiteindelijk sloot Van der Poel aan in een kopgroep van zeven.

ALLEEN WEG VAN IN DERDE RONDE

Belgisch kampioen Jens Schuermans was op dat moment nog de achtervolging aan het inzetten, maar zou in de loop van de race wegzakken. Van der Poel daarentegen begon enkele versnellingen uit zijn benen te schudden en in de derde ronde was hij al alleen weg.

De achtervolgers legden er zich al gauw bij neer dat ze voor de tweede plaats reden. Van der Poel kroonde zich op overtuigende wijze tot Europees kampioen. De zilveren en de bronzen medaille waren respectievelijk voor Florian Vogel en Milan Vader.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties