Remco Evenepoel ziet tot eigen verbazing etappe in Italië uitdraaien op overwinning: "De voorsprong bleef maar groeien"

Remco Evenepoel ziet tot eigen verbazing etappe in Italië uitdraaien op overwinning: "De voorsprong bleef maar groeien"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel geraakt er ondertussen al goed aan gewend om ook bij de profs het zegegebaar te maken aan de aankomst. Dat kon hij in de derde rit van de Adriatica Ionica Race opnieuw doen na een ferme solo. Nochtans stond dat vooraf zeker niet in het script.

Eigenlijk was het kopmanschap voor een ploegmaat. "We controleerden de rit. Het plan was om voor Philippe Gilbert te gaan aan de finish, maar toen verschillende renners aanvielen, counterde ik. De voorsprong bleef maar groeien", stelde Evenepoel de ontwikkelingen in de etappe vast. 

Vervolgens kwam de verantwoordelijkheid bij Evenepoel te liggen om het af te maken. En of hij dat deed. Hij reed de tegenstand op minuten. "Ik haalde Masnada bij en zette hem onder druk, alvorens van hem weg te rijden in de afdaling. Nadien reed ik vol gas tot aan de finish. Het is heel leuk om opnieuw een overwinning te behalen in mijn eerste koers na het trainingskamp in Livigno."

DOMINANTE WOLFPACK

Deceuninck-Quick.Step blijft de Adriatica Ionica Race vooralsnog domineren. "We staan aan kop in drie klassementen, hebben er weer een ritzege bij en hebben drie mannen in de top tien. Daar kunnen we tevreden mee zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties