Soudal Lotto beleeft nog vierde glorietocht op Champs-Élysées, Bernal officieel de eerste Colombiaanse Tourwinnaar

Soudal Lotto beleeft nog vierde glorietocht op Champs-Élysées, Bernal officieel de eerste Colombiaanse Tourwinnaar
Foto: © photonews

De etappe naar Parijs is wat het Tourpeloton nog restte. Zoals steeds werd de dag onderverdeeld in twee stukken: eerst het einde van de Tour vieren en vervolgens toch nog even het serieuzere werk afwerken in de Franse hoofdstad. Caleb Ewan spurtte naar zijn derde ritzege, de vierde voor zijn ploeg.

Naar traditionele gewoonte ging de ploeg van de Tourwinnaar al gauw eens nippen van de champagne. Het meest zal er wellicht gevierd worden in Colombia. Quintana kwam vragen of er eens een foto genomen kon worden van hem, Henao, Uran en uiteraard... Bernal.

Het fotomoment van heel Team Ineos was dan overigens al enigszins verstoord door een vreemde vogel in het groen: Peter Sagan. Tussen al deze leute door werd er onderweg wel nog een prijs aangekondigd: Julian Alaphilippe krijgt de Superstrijdlust.

Bij de eerste passage aan Parijs waren Fraile en Scully de eerste aanvallers. De feestelijkheden waren dus voorbij, tijd voor koers. Politt en Tratnik maakten de oversteek. Ook in deze laatste rit moest een Belg zich kunnen tonen. Van Melsen ging met Rosskopf en Cosnefroy op zoek naar de vier leiders, maar dat was tevergeefs.

THOMAS RIJDT LEK

De voorsprong van de koplopers schommelde rond de twintig seconden. Ondertussen werden ook enkele lekke banden vastgesteld en er zat toch een bijzondere pechvogel bij: Geraint Thomas, de nummer twee uit het klassement. Kwiatkowski en Castroviejo brachten hem weer terug. 

De leegloper van Colbrelli en het mechanisch defect voor Matthews waren een pak ernstiger: zij konden zo hun snelle sprintersbenen niet uitspelen. Ontgoochelend voor hen aangezien de massasprint er zeker kwam. Tratnik was de vluchter die zich het langst verweerde, maar op twaalf kilometer van de aankomst werd ook hij gegrepen.

EWAN DE SPURTKONING VAN DE TOUR

Op de laatste keer Champs-Élysées was het zoals steeds te doen. Boasson Hagen ging fameus aan. De Noor zou het niet houden tot aan de streep. Bonifazio leek nog even te verrassen. Op het einde kwam ook nog Groenewegen naar voren, maar het was Ewan die langs de andere kant van de weg alweer het snelst spurtte. Ook Bernal kwam veilig over de meet en mag zich nu winnaar van de Ronde van Frankrijk 2019 noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties