Van Avermaet analyseert de strijd voor het geel en heeft één groot doel voor ogen in het najaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Van Avermaet voorspelt grote toekomst voor Bernal

Van Avermaet analyseert de strijd voor het geel en heeft één groot doel voor ogen in het najaar
Foto: © photonews

De laatste dag in de Alpen was vooral belangrijk voor de klassementsmannen. Greg Van Avermaet hield zich gedeisd na zijn eerdere inspanningen in de Tour. Hij werpt zijn licht over hoe de strijd om het geel zich ontsponnen heeft en kijkt ook alweer vooruit.

"Ik denk dat Alaphilippe in de laatste Alpenritten toch wel op de limiet zat en het een beetje te verwachten was dat die erdoor zou zakken", zegt Van Avermaet in een filmpje van HLN. "Hij mag heel tevreden zijn met zoveel dagen geel en ook etappewinst."

Op de overwinning van Bernal valt uiteindelijk niets af te dingen. "Bernal is één van de jongste geletruidragers ooit. Ik denk dat hij de toekomst voor zich heeft. Hij is iemand die goed met de fiets kan rijden en vooral goed bergop kan rijden."

NA HERSTEL ALLES OP WK

Het was ietwat verrassend dat Van Avermaet in de Alpen toch nog bereid was om zich te tonen. "Je moet altijd naar boven, dat is bij mij niet anders. Ik was de eerste dag in de Alpen heel diep geweest." Er rest hem nu eerst te herstellen van deze Tour en daarna... "Hopelijk kan ik mij dan herpakken om richting het WK te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties