Egan Bernal moet Tourzege nog even laten bezinken: "Dit is zo'n gevoel van geluk"

Egan Bernal moet Tourzege nog even laten bezinken: "Dit is zo'n gevoel van geluk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De V van Victory. Dat gebaar mocht Egan Bernal wel eventjes maken, toen hij samen met Geraint Thomas en Steven Kruijswijk op het podium stond in Parijs. Want tenslotte is Bernal de enige en echte winnaar van de Ronde van Frankrijk. Hij wist met zijn geluk geen blijf.

Er zal toch wat tijd moeten over gaan om deze verwezenlijking echt tot hem te laten doordringen. "Het is ongelooflijk. Ik weet niet wat te zeggen. Ik heb de Tour gewonnen, maar ik kan het maar niet geloven. Ik heb een paar dagen nodig om het allemaal te beseffen."

Bernal moest er wel niet lang over nadenken aan wie hij zijn overwinning wilde opdragen. "Dit is voor mijn familie en ik wil ze gewoon allemaal een knuffel geven. Dit is zo'n gevoel van geluk, ik weet zelfs niet hoe het te beschrijven."

VERDIEND VOOR COLOMBIA

Ook van het belang voor de sportgeschiedenis van zijn land was Bernal zich wel bewust. "Dit is de eerste Tour voor ons, Colombianen. Vele Colombianen hebben het al geprobeerd, we hebben geweldige wielrenners gehad in het verleden. Maar ik ben de eerste die de Tour wint! Colombia verdient dit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties