Het waanzinnige klimteam van Team Ineos in 2020, wie zien we volgend seizoen waar?
Arjen T'Sjoen
| 8 reacties

Bernal, Froome, Thomas, Carapaz (?),... Ineos heeft enorm veel talent in de rangen

Het waanzinnige klimteam van Team Ineos in 2020, wie zien we volgend seizoen waar?
Foto: © photonews

Team Sky/Ineos won van de laatste acht edities van de Ronde van Frankrijk maar liefst zeven keer. De kans dat de topploeg er de komende jaren nog enkele eindzeges aan kan toevoegen is bijzonder groot.

Ineos is namelijk al enkele seizoenen bezig met opkopen van de beste klimmers van het peloton. Met het oog op volgend seizoen zou het maar liefst zeven renners onder contract kunnen hebben die ooit een goed klassement willen rijden in een grote ronde.

Geraint Thomas & Chris Froome

Met Thomas en Froome heeft Ineos twee stilaan rijpe dertigers onder contract staan. Froome won de Ronde van Frankrijk vier keer en ook Thomas kon hem in 2018 al eens winnen. Mocht Froome opnieuw zijn beste niveau halen na zijn zware blessure dan zal Ineos er alles aan doen om Froome een vijfde Tourzege te bezorgen. 

Egan Bernal

Bernal was samen met Pinot (?) de beste klimmer tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk. De Colombiaan presteerde bijzonder constant en was op het einde van de derde week de beste renner in het peloton. Daarnaast is Bernal ook nog maar 22 jaar en heeft hij nog veel kansen om er nog enkele eindzeges aan toe te voegen. Het is niet ondenkbaar dat Bernal volgend seizoen zijn kans zal wagen in de Ronde van Italië en als knecht naar de Tour zal trekken. Zelfs dit absolute toptalent zal moeten wijken voor een vijfde eindzege van Chris Froome

Ivan Ramiro Sosa & Tao Geoghegan Hart 

Met Ivan Sosa heeft Ineos nog een Colombiaans toptalent in de rangen. De jonge klimmer leek op weg naar Trek-Segafredo, maar koos uiteindelijk toch nog voor een overstap naar de ploeg van Dave Brailsford. Als 20-jarige viel Sosa meteen op door de Ronde van Burgos, de Adriatica Ionica Race en de Sibiu Cycling Tour te winnen. Dit jaar eindigde hij al als tweede in de Ronde van Colombia (voor Bernal, Carapaz,...) en in La Route d'Occitanie (8 seconden na Valverde).

Geoghegan Hart viel dan weer op door fantastisch werk te leveren in dienst van Geraint Thomas in de Dauphiné van 2018. Dit jaar mocht hij zijn eigen kans gaan in de Ronde van Italië, maar na enkele valpartijen gaf hij er daar de brui aan. Hij eindigde dit jaar wel al als tweede in de bijzonder zware Tour of the Alps en hij pakte daar ook twee etappezeges.

Pavel Sivakov

De toptalenten blijven komen want ook Pavel Sivakov is er zo een. De Rus won in zijn laatste jaar als belofte zowel de Giro U23 als de Giro della Valle d'Aosta. Na een minder 2018 won hij dit jaar al de Tour of the Alps en eindigde hij als negende in de Ronde van Italië. Naast het klimmen heeft Sivakov ook een prima tijdrit in de benen, na zijn goede prestatie in Italië zal de Rus volgend seizoen zeker opnieuw zijn kans willen wagen.

Richard Carapaz?

Naast al dat klimgeweld staat Richard Carapaz ook in grote belangstelling van Team Ineos. De Ecuadoriaan won enkele maanden geleden de Ronde van Italië op indrukwekkende wijze. Movistar wou hem bijzonder graag houden, maar aan het grote geld uit Groot-Brittannië lijkt weinig te doen te zijn. 

Stel dat ook Carapaz erbij komt dan lijkt het bijna onmogelijk om alle kopmannen tevreden te houden. Froome en Thomas zullen sowieso een plekje krijgen in de Tour en Bernal enkel als knecht inzetten is na zijn overwinning uiteraard onmogelijk. Hetzelfde moet je dan ook zeggen van Carapaz die zijn titel zal willen verdedigen in de Ronde van Italië. We wensen Dave Brailsford dan ook al bijzonder veel succes toe om iedereen tevreden te houden! 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties