Italiaan is de snelste in de derde etappe van de Ronde van Wallonië, Capiot tweede

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Italiaan is de snelste in de derde etappe van de Ronde van Wallonië, Capiot tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Frankrijk is dan wel voorbij, maar in de Ronde van Wallonië staan er wel nog enkele ritten op het programma. Vandaag was het de beurt aan de spurters.

Nadat Loïc Vliegen op zondag de zware etappe naar Beyne Heusay wist te winnen, was het vandaag weer aan de spurters. Alhoewel want de aankomst lag op een strook van bijna 5%.

Bij het startschot vertrok er een kleine vluchtersgroep, maar die werd al heel snel weer ingerekend. Meteen erna vertrok er opnieuw een vluchtersgroep met meer potentieel: Navarro (Katusha), De Bondt (Corendon), Van Rooy (Sport Vlaanderen), Claeys (Cofidis), Ligthart (Direct Energie) en Rolland (Vital Concept) trokken ten aanval. De groep kreeg ruim zes minuten cadeau, maar op 20 kilometer van de meet werden ze ingelopen.

Late uitval

Een late aanval van Vinjebo en Gradek ontregelde de sprint nog bijna, maar op twee kilometer voor de aankomst kon het peloton hen nog inrekenen.

In de spurt bleek vervolgens Davide Cimolai de snelste. De Italiaan klopte onze landgenoot Amaury Capiot en Bryan Coquard. Arnaud Démare kreeg af te rekenen met mechanische pech en kon z'n kansen niet verdedigen.  Morgen volgt er na 176 kilometer in principe opnieuw een kans voor de sprinters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties