Klimtalenten Evenepoel en Lambrecht geven hun kijk op de Tourwinnaar: "Kwestie van tijd" en "Een trainingsbeest"

Klimtalenten Evenepoel en Lambrecht geven hun kijk op de Tourwinnaar: "Kwestie van tijd" en "Een trainingsbeest"
Foto: © photonews

België mag hopen dat het binnen enkele jaren ook renners heeft die op de beklimmingen van grote ronden strijden voor het klassement. Remco Evenepoel heeft het potentieel om dat te vervullen. Bjorg Lambrecht ook. Maar ze zullen wel moeten opboksen tegen ene Egan Bernal.

Want de Colombiaanse Tourwinnaar is nog altijd maar 22 en gaat dus nog wel even mee. Lambrecht leerde hem vooral kennen bij de U23 in de Ronde van de Toekomst. Lambrecht werd toen tweede. Bernal won. "In de koninginnenrit geraakte hij snel geïsoleerd", herinnert Lambrecht zich in HLN. "Hét sein voor de concurrentie om hem van alle kanten te bestoken. Alles,maar dan ook alles reed hij in zijn eentje dicht."

Het potentieel van Bernal was meteen duidelijk zichtbaar. "Toen daagde het me wat voor een geweldig talent hij is. En dat het een kwestie van tijd werd voor hij de Tour zou winnen. Dat het zo snel zou gebeuren, had ik natuurlijk ook niet verwacht." Lambrecht weet ook dat het een harde werker is. "Egan is een trainingsbeest. Zijn uitjes zijn vaak lang en zwaar."

INSPIRERENDE FACTOR

Evenepoel kan zich voorlopig nog niet spiegelen aan de klimmer van Ineos, maar is desalniettemin wel lovend. "Op mijn negentiende, na een half profseizoen, kan ik daar nog geen zinnige uitspraak over doen. Al vind ik hem wel een goeie renner. Hij inspireert. Wat een stijl! Groot, graatmager. Gemaakt om topklimmer te zijn. Een zegen voor de nieuwe, jonge wielergeneratie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties