Team Ineos maakt goede kans op nog een extra kopman in de Tour van volgend jaar

Team Ineos maakt goede kans op nog een extra kopman in de Tour van volgend jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Egan Bernal zit Team Ineos gebeiteld voor de toekomst en ook Geraint Thomas is nog altijd een waardige pion om uit te spelen voor het klassement. En dan is er ook nog altijd Christopher Froome. Die ontbrak dit jaar na een horrorcrash, maar werkt hard aan zijn terugkeer.

Aangezien Froome ondertussen toch al 34 is, rezen er twijfels of er nog wel een toekomst is voor hem als wielrenner. Die twijfels wil de Brit snel naar de verdoemenis helpen. Een kleine week geleden stuurde de viervoudig Tourwinnaar een tweet de wereld in met een filmpje waarop te zien was dat hij met zijn linkerbeen al een pedaal kon rondtrappen.

Dat is toch al vlug, gezien de ernst van zijn val in de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Dave Brailsford heeft inmiddels nog meer goed nieuws. "Hij kan nu ook op een pedaal trappen met zijn ander been", kondigt de sterke man van Team Ineos aan in het BBC Radio-programma Sportsweek. "

VOOR OP SCHEMA

"Hij ligt ruim voor op schema", zegt Brailsford ook nog over de revalidatie van Froome. "Hij legt alles in zijn herstel, het is typisch Christopher Froome. Hopelijk zien we hem terug in de Ronde van Frankrijk volgend jaar", laait de hoop weer op. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties