Tom Boonen geeft Jumbo-Visma en Laurens De Plus goede raad
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Boonen zou De Plus graag aan het werk zien in Vuelta

Tom Boonen geeft Jumbo-Visma en Laurens De Plus goede raad

Net als alle Belgische wielerliefhebbers is ook Tom Boonen lyrisch over de Tour die onze landgenoten gereden hebben. De ritzeges van Teuns, Van Aert en De Gendt staan voorgoed op de tabellen. Wellens zal voor altijd zijn dagen in de bollen koesteren. Maar in het slot imponeerde De Plus het meest.

Tom Boonen merkt het ook op in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Wat reed die een geweldige Tour, zeg. Zo sterk. Niet kapot te krijgen. Nationale naam en faam had hij al, maar net als Van Aert kent ook de wereld voortaan 'Pluske'. Als de man die bergop tot diep in de finale met de tien, vijftien beste ronderenners ter wereld in zijn spoor op kop reed."

MENTALE BOOST

De Plus deed dat wel in dienst van Kruijswijk. "Maar ook zo zet je stappen als ronderenner, groei je door op het succes van je ploeg en je eigen kopman. Onbetaalbaar, zoiets. Dit zal hem een enorme mentale boost schenken. Hij neemt het mee voor de rest van zijn carrière."

Boonen vindt dat ze bij Jumbo-Visma dit jaar nog aan de slag moeten met de verdere ontwikkeling van De Plus. "Laurens is nog jong en zal nog verbeteren. Met zijn superbenen en fysieke 'overschot' zou ik trouwens weten wat doen nu: een weekske goed herstellen en dan opbouwen naar de Vuelta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties