Twee Belgische criteriums halen al hun slag thuis

Twee Belgische criteriums halen al hun slag thuis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu de Ronde van Frankrijk erop zit, is het tijd voor de... naTour-criteriums. Inderdaad, de Tour-gekte mag nog eventjes blijven duren in ons land. Veel grote namen zullen de komende dagen in België weer te bewonderen zijn. Ook gele trui Egan Bernal.

Voor de organisatoren van de criteriums is het elk jaar een erezaak om de Tourwinnaar te kunnen strikken en moet er kort op de bal gespeeld worden. Alvast twee Belgische criteriums zijn voorlopig al in hun opzet geslaagd en mogen Egan Bernal verwelkomen.

BERNAL VS EVENEPOEL IN AALST

De eerste afspraak na de Tour is traditioneel het criterium van Aalst. Daar moeten ze het dit jaar stellen zonder de aanwezigheid van groene trui Peter Sagan, maar de gele man tekent wél present. Daarnaast zijn natuurlijk ook een rist Belgen van de partij, ook Remco Evenepoel is erbij.

Op dinsdag is het dan allemaal te doen in West-Vlaanderen. Dan wordt het criterium in Roeselare verreden. Ook daar zal Bernal aan de start komen. Ook Van Aert stond oorspronkelijk op de deelnemerslijst,maar die moet uiteraard afzeggen door zijn val in de tijdrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties