Wanty-Belgen blijven hun klassementstruien behouden: "Nemen al dagen verantwoordelijkheid" en "Zou fantastisch zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Loïc Vliegen en Timothy Dupont nog steeds in geel en groen in Ronde van Wallonië

Wanty-Belgen blijven hun klassementstruien behouden: "Nemen al dagen verantwoordelijkheid" en "Zou fantastisch zijn"
Foto: © photonews

Wanty-Gobert heeft niet alleen een verdienstelijke Tour afgewerkt, het deelt momenteel ook de lakens uit in de Ronde van Wallonië. Het vaardigt zowel in het algemene klassement als in het puntenklassement de leider af. Ook na de derde etappe met aankomst in Verviers.

Loïc Vliegen draagt na zijn eerdere ritwinst de gele leidestrui om zijn schouders. De aankomstplaats van de derde rit is tevens zijn woonplaats en daar wou hij die trui natuurlijk niet verliezen. "Het team heeft zeer goed werk geleverd, zonder hen zou ik de leiderstrui waarschijnlijk kwijt zijn. Mijn ploegmaten waren enorm sterk."

HOPEN OP NOG HOOGTEPUNTEN

Het komt erop aan om nog twee dagen vol te houden. Vooral op de Mur van Thuin in de slotetappe zal het overleven worden. "Het zou fantastisch zijn om dit te volmaken. Mijn overwinning was een eerste hoogtepunt in mijn carrière en ik hoop dat er nog mogen komen. Mijn teller is gedeblokkeerd."

In de sprint van de derde rit kon Timothy Dupont geen grote rol spelen, maar hij zit wel steviger in het groen. "Ik zat al lang in de wind en had niet genoeg kracht meer om nog iets moois te realiseren in deze pittige sprint. Het belangrijkste is dat we al twee ritoverwinningen wegkaapten en de komende twee dagen de gele leiderstrui in ons midden houden. We nemen al drie dagen de verantwoordelijkheid voor de gele trui."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties