Bjorg Lambrecht droomt ervan om generatiegenoot Bernal ooit van de troon te stoten: "Maar dan moet ik weg uit België"

Bjorg Lambrecht droomt ervan om generatiegenoot Bernal ooit van de troon te stoten: "Maar dan moet ik weg uit België"
Foto: © photonews

Bjorg Lambrecht was bij de beloften een concurrent van Egan Bernal, de Tourwinnaar. Het doet de hoop opflakkeren dat hij ooit kan concurreren met de Colombiaanse klimgeit. De renner van Lotto-Soudal droomt in ieder geval van het podium...

Bernal maakte hem het leven zuur bij de beloften. “Hij is een uitzonderlijke renner, een supertalent dat iets meer kan de rest”, zegt Lambrecht in Het Nieuwsblad. “Maar onderschat ook niet dat hij op grote hoogte leeft. Dat is een enorm voordeel."

"Hij heeft nooit anders gekend en kon van kleinsaf trainen op grote hoogte op de cols. Als ik op hoogtestage ben, kan ik de eerste zes dagen amper een trap op. Of het is met een hartslag van 180. Die aanpassing heeft hij niet. Je merkt ook dat hij met een groter verzet kan rijden, het is precies alsof hij niet afziet als hij klimt. Klimmen is zijn natuur. En hij heeft bij zijn team meteen kunnen focussen op die grote ronden, de rest was niet belangrijk."

Werkpunt

Lambrecht is daar nog niet klaar voor. "Ik wil dat pas doen vanaf mijn 25ste, zeker niet eerder. Ik besef ook dat in België blijven geen optie is als ik ooit wil meedoen voor het podium in de Tour. Ik wil al deze winter proberen een huis te kopen in Spanje. Ik zal blijven op hoogtestage gaan, moet meer kunnen trainen op lange klimmen. Dat kan niet in België. Maar mijn grootste werkpunt blijft het tijdrijden. Ik heb al een stap gezet, maar het moet nog een pak beter wil ik in grote rondes meedoen voor het podium."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties