Gaat Laurens De Plus na een fantastische Tour ooit zelf voor een klassement? "Geef me nog wat tijd, wie weet"

Arjen T'Sjoen
| 5 reacties
Gaat Laurens De Plus na een fantastische Tour ooit zelf voor een klassement? "Geef me nog wat tijd, wie weet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze jonge landgenoot Laurens De Plus reed in dienst van Steven Kruijswijk een fantastische Ronde van Frankrijk. De jonge klimmer loopt niet te hard van stapel, maar hij sluit zelf ooit voor een klassement gaan niet uit.

Gisteren was De Plus aanwezig in Aalst waar hij na Evenepoel en Bernal derde werd in het na-Tour criterium. "Het is heel fijn om zoveel aanmoedigingen te krijgen", reageerde hij bij VRT NWS. "Ik kwam hier vroeger zelf altijd kijken en het is bijzonder fijn om hier nu te rijden."

De Tour ziet De Plus in elk geval als een nieuwe stap in zijn carrière: "Heel de Ronde van Frankrijk was voor de ploeg eigenlijk een sprookje. Ik had echt niet verwacht om met de beteren naar boven te rijden. Als de Tour altijd zo is dan wil ik ieder jaar komen."

Zelf kopman?

Of De Plus de komende jaren als kopman aan een grote ronde zal beginnen is niet zeker, zelf blijft hij er voorlopig erg rustig onder: "Ik moet op dit moment realistisch zijn. Die mannen zijn nog zoveel sterker dan mij, Kruijswijk haalt nu ook nog maar de eerste keer podium en is toch al 32. Geef me nog wat tijd en dan zien we wel", sloot hij af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties