Mag De Plus ooit van meer dromen dan enkel een knechtenrol? "Geef mij nog wat tijd... Wie weet?"

Mag De Plus ooit van meer dromen dan enkel een knechtenrol? "Geef mij nog wat tijd... Wie weet?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Plus heeft overal lof geoogst tijdens zijn eerste deelname aan de Tour de France. Hij reed zich steevast de longen uit het lijf voor kopman Steven Kruiswijk. En ging vlotjes naar boven met de besten ter wereld... Kan de 23-jarige renner van Jumbo Visma nog meer?

"Ik had ook niet verwacht dat ik met de beste 15 mee naar boven zou rijden. Ik was met wat twijfels vertrokken, maar na de ploegentijdrit is het zelfvertrouwen gestegen. Het sprookje is blijven duren. Als de Tour altijd zo is, wil ik elk jaar komen. Dus ja, het is misschien wel een nieuwe stap", zegt hij bij Sporza.

Maar kan hij zelf evolueren naar een klassementsrijder?  "Dromen mag altijd, maar je moet ook realistisch zijn. Die mannen zijn nog zo veel sterker dan ik. Ze presteren heel constant. Dat is dus nog niet aan de orde."

"Daar voor mezelf een timing op plakken, is heel moeilijk. Als je kijkt hoelang Kruijswijk erover gedaan heeft om een podium te halen in de Ronde van Frankrijk. Kruijswijk is nu 32. Geef mij nog wat tijd. Wie weet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties