Lotto-Soudal aan het feest in de Ronde van Wallonië, Vliegen eindwinnaar

Arjen T'Sjoen
| 4 reacties
Lotto-Soudal aan het feest in de Ronde van Wallonië, Vliegen eindwinnaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag stond in de Ronde van Wallonië de slotetappe op het programma. De overwinning ging na een spannende sprint naar een landgenoot.

De slotetappe van de Ronde van Wallonië eindigde op de lastige Muur van Thuin. In het begin van de wedstrijd reden Taminiaux, Pacher, Petit, Reinders en Carisey weg uit het peloton. Het vijftal reed een zestal minuten bij elkaar.

Na enkele klimmetjes begon plots de wind stevig op te steken. Het waren Groupama-FDJ, Lotto-Soudal en Ineos die het peloton deden kraken. In de lokale ronden probeerden Van Moer, Dewulf en Ganna nog weg te rijden, maar die pogingen kenden weinig succes.

Coquard opnieuw te vroeg

Diep in de finale stond plots Lawless, de nummer drie in het klassement, met pech aan de kant. Hij zou niet meer terugkeren in het peloton. Bij het binnenrijden van Thuin werd dan ook de rest van de kopgroep opgeraapt. Op de muur zette Bryan Coquard al vroeg aan, maar hij kreeg Tosh Van der Sande niet uit zijn wiel. In de laatste 200 meter ging Van der Sande Coquard dan voorbij en hij kon zo de etappezege binnenhalen. Loïc Vliegen zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen en is eindwinnaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties