Vriendin Bernal: "Ik kom zeker terug naar België: wat een wielergekte hier"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Vriendin Bernal: "Ik kom zeker terug naar België: wat een wielergekte hier"

Egan Bernal is al vijf jaar samen met Xiomara Guerrero (24). Zijn vriendin volgde hem een tijdje in Frankrijk, maar zakte nu ook mee af naar België, voor de criteriums.

“Het is de eerste keer dat ik in België ben, maar ik kom zeker terug”, vertelde ze aan Het Nieuwsblad. “Wat een wielergekte hier bij jullie! Het is een voorsmaakje van wat ons volgende week in Colombia te wachten staat.”

“Nochtans herkennen de mensen hem daar zelden. Hij heeft nog niet dezelfde status als Nairo Quintana. Maar ik denk dat dat nu wel veranderd zal zijn.”

Bernal en Guerrero leerden elkaar tien jaar geleden kennen op een mountainbikewedstrijd. “We reden ook in hetzelfde team en vijf jaar later werden we een koppel.”

Bernal deed het goed in het mountainbiken, maar Guerrero was misschien nog beter: “Ik werd drie keer Colombiaans kampioene, éénn keer bij de junioren en twee keer bij de beloften. Ik pakte ook goud op de Zuid-Amerikaanse Spelen.”

Tegenwoordig gaan de twee nog wel eens samen fietsen: “Ik vergezel hem af en toe op training. Als het geen zware training is natuurlijk.” Guerrero beheert ook het kanaal van haar vriend op Youtube.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties