Belgische kampioen bekijkt de verdere mogelijkheden na ritwinst in Elzas
Redactie
| 0 reacties

Tim Merlier wil in Ronde van de Elzas vooral strijden om groene trui

Belgische kampioen bekijkt de verdere mogelijkheden na ritwinst in Elzas
Foto: © photonews

Heel lang heeft Tim Merlier er niet over gedaan om in zijn Belgische kampioenentrui naar een overwinning te snellen. Dat deed hij in de Ronde van de Elzas, met dank aan het uitstekende werk van de ploeg. Zijn nationale trui gaat hij nu even inruilen voor klassementstrui(en).

Corendon-Circus had ook al wel de ploegenproloog gewonnen, maar de zege in de sprint van de eerste etappe staat enkel op de naam van Tim Merlier. "Het is leuk om die eerste individuele zege in mijn Belgische trui 'vroeg' te kunnen grijpen", reageert Merlier in Gazet van Antwerpen. "Ik heb een ijzersterke ploeg aan het werk gezien."

MET DANK AAN JONAS RICKAERT

Dat zegt hij niet enkel pro forma, Merlier is dolgelukkig met zijn team. "Alles liep perfect, met dank aan Jonas Rickaert voor de schitterende lead-out. Het is bijna een droom om door deze ploeg omringd te worden. Ik ben erg tevreden."

Bovendien prijkt de ritwinnaar ook meteen vooraan in enkele klassementen. De tweede etappe gaat wel niet van de poes zijn, want die eindigt op... La Planche des Belles Filles. "Dat ik de gele en de groene trui om de schouders heb, is een mooi extraatje. Vooral die groene trui lijkt mij een haalbaar doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties