Evenepoel behoudt band met eigen regio en kijkt uit naar kennismaking met de wereldtop in San Sebastian

Evenepoel behoudt band met eigen regio en kijkt uit naar kennismaking met de wereldtop in San Sebastian
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het leven als profrenner is wel wat anders dan bij de jeugd koersen, ondervindt nu ook Remco Evenepoel. Zo krijgt de youngster van Deceuninck-Quick.Step veel minder de kans om dicht bij huis te koersen, maar als die gelegenheid zich voordoet, grijpt hij die ook.

Evenepoel blijft de banden met de eigen streek bewaren en stond zo bijvoorbeeld aan de start van het criterium in Aalst. "Heel wat supporters waren afgezakt naar Aalst om me te komen aanmoedigen. Het is fijn om in je eigen regio te kunnen starten, want zoveel mogelijkheden daartoe zijn er niet meer. Ik sta daar niet vaak bij stil dat alles zo snel evolueert", zegt Evenepoel in HLN.

Zaterdag komt het serieuzere werk eraan met deelname aan een klassieke topwedstrijd. "San Sebastian wordt een kennismaking met de wereldtop van klassiekers. Na de koers keer ik onmiddellijk terug, want zondag is er het criterium in Putte. Nadien volgt er een nieuwe hoogtestage en is er ook nog het EK tijdrijden."

TRAININGEN OP TIJDRITFIETS EEN MUST

Evenepoel wil er alles aan doen om op dat EK goed voor de dag te komen. "Aanvankelijk stond dat niet in mijn programma. Ik wil het daar goed doen, zodat er de komende dagen ook regelmatig op de tijdritfiets getraind moet worden. In de Adriatica Ionica zag ik dat de conditie er is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties