Grote veranderingen in het leven van Remco Evenepoel, weg naar WK-tijdrit ligt ook al vast

Grote veranderingen in het leven van Remco Evenepoel, weg naar WK-tijdrit ligt ook al vast
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is het voorbije jaar al heel wat gebeurd in het leven van Remco Evenepoel. Wereldkampioen worden bij de juniors, de overstap maken bij de profs, daar een goede intrede maken. Maar de veranderingen die nu op til staan, zijn nog wel wat anders. Allemaal staan ze in het teken van sportief succes.

Ten eerste is er de breuk met zijn voormalige vriendin Oumaïma. "Ze hebben in goede verstandhouding en met wederzijds respect een punt gezet achter hun relatie", benadrukt vader Patrick Evenepoel in HLN. "Oumi heeft nog minstens vijf jaar studie voor de boeg. Remco investeert 100% in de uitbouw van zijn profcarrière. Die persoonlijke ambities mogen ze niet voor mekaar opgeven, vinden ze."

Inmiddels besloot de renner om naar het buitenland te verhuizen om meer bergop te kunnen trainen. "Na zijn BK in Gent kwam de klik in zijn hoofd er. 'Oké', keken Agna en ik elkaar aan. 'Dan gaan we iets zoeken'." Dat iets is een appartement in Monaco geworden, op aanraden van Gilbert. "'Phil' zal hem een beetje opvangen. Definitief verhuizen kan nog niet. De bedoeling is wel om zijn stekje in het zuiden regelmatig op te zoeken."

VIA CANADA RICHTING WK?

Ook aan de korte termijn wordt er nog gedacht. Het is immers niet uitgesloten dat Remco Evenepoel mee gaat doen aan het WK tijdrijden. Ter voorbereiding gaat hij opnieuw op hoogtestage naar Livigno en verschijnt hij aan de start van de Ronde van Duitsland en de Canadese wedstrijden GP Quebec en GP Montréal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties