Stig Broeckx kijkt zich de ogen uit op To Walk Again en imponeert zelfs Tourwinnaar Bernal

Stig Broeckx kijkt zich de ogen uit op To Walk Again en imponeert zelfs Tourwinnaar Bernal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de start van het na-Tourcriterium in Herentals ging Stig Broeckx langs in het revalidatiecentrum REVAlution van 'To Walk Again'. Dat deed hij in het gezelschap van Wout van Aert, die hij natuurlijk al aardig kent, en van Egan Bernal. Die laatste betuigde zijn respect voor Broeckx.

"Ik ken zijn verhaal en ik weet vanwaar hij komt", zegt de winnaar van de Ronde van Frankrijk over Broeckx aan Het Laatste Nieuws. "Ik kan er alleen maar respect voor opbrengen. Dat is mooier en straffer dan de Tour winnen."

VOORBEELDFUNCTIE

Broeckx zelf was vol bewondering over de patiënten uit het revalidatiecentrum. "Als ik hier rondkijk en kijk hoe mensen hier moeten werken om te revalideren: knap. Als ik hen daar een beetje bij kan helpen, is dat mooi meegenomen. Dan wil ik graag dat voorbeeld zijn."

Dit had hij voor geen geld van de wereld willen missen. "Het bezoek aan de Tour was best zwaar. Ik ben er best moe van, maar dat ik hier in Herentals mag zijn, wilde ik niet overslagen. Ik hoop dat ik met mijn aanwezigheid hier heel wat mensen moed kan geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties