VOORBESCHOUWING: Gaat Alaphilippe voor twee op twee in Clásica San Sebastián?

Alaphilippe en Valverde topfavorieten voor Clásica San Sebastián

VOORBESCHOUWING: Gaat Alaphilippe voor twee op twee in Clásica San Sebastián?
Foto: © photonews

De Clásica San Sebastián wist Julian Alaphilippe in 2018 al op zijn naam te schrijven door Bauke Mollema te kloppen op de streep. Nu de Fransman aan een echt boerenjaar bezig is, is hij opnieuw kandidaat-winnaar. Al kan een ervaren rot misschien wel roet in het eten gooien.

Gezien zijn klasse die hij dit jaar demonstreert, is Alaphilippe dé renner bij uitstek om naar uit te kijken. Het is alleen de vraag of de strijd om het geel in de Tour niet te veel van hem geëist heeft. Met Alejandro Valverde staat een ander klassiek type klaar die goed bergop kan. De wereldkampioen werd in Frankrijk zelden op grote afstand gereden, wat aantoont dat de vorm zeker goed is.

Andere concurrentie komt uit het kamp van Mitchelton-Scott, met de broertjes Yates. Het is steeds moeilijk te voorspellen wie van deze twee het sterkst voor de dag gaat komen. Op basis van wat we de voorbije week gezien hebben, zouden we tippen op Simon. Die toonde alvast zijn vermogen om mits goede benen één bepaalde dag volledig naar zijn hand te zetten.

KLIMMERS VAN DE TWEEDE RIJ

Voorts zijn er ook een resem klimmers van de tweede rij die hopen in deze klassieker hun slag thuis te halen. Zoals bijvoorbeeld een Michael Woods. Als de Canadees lang meegaat, is hij altijd een taaie klant. Daniel Martin zal ook nog eens willen uitpakken, maar is het beste er bij hem niet stilaan vanaf? Bauke Mollema wil zijn overwinning uit 2016 herhalen.

Voorts is het ook uitkijken naar enkele supertalenten. Zoals daar zijn: Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Pogacar staat al bijzonder ver voor een neoprof en Evenepoel heeft al bewezen in uitstekende doen te zijn. De vraag is: hoe ver brengt hem dat in een wedstrijd van dit kaliber?

WIE ONTPOPT ZICH TOT BESTE BELG?

Voorts is het afwachten wat de andere Belgen kunnen, met Tiesj Benoot en Tim Wellens als speerpunten voor Lotto Soudal. Laurens De Plus verschijnt aan de start voor Jumbo-Visma. Kan hij zijn hoogvorm ook etaleren in het Baskenland? Allemaal vragen die zaterdag beantwoord dienen te worden.

ONZE STERREN VOOR CLASICA SAN SEBASTIAN:

**** Julian Alaphilippe - Alejandro Valverde
*** Adam Yates - Simon Yates
*** Bauke Mollema - Daniel Martin - Michael Woods
* Tiesj Benoot - Laurens De Plus - Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties