🎥 Froome reageert voor het eerst na horrorcrash: "Ik weet niets van de val" en "Kon amper ademen na operatie"

🎥 Froome reageert voor het eerst na horrorcrash: "Ik weet niets van de val" en "Kon amper ademen na operatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stilaan bereiken ons meer gunstige berichten over Christopher Froome. De Brit ligt op schema met zijn revalidatie. Dit is dus een goed moment om eens terug te blikken op zijn verschrikkelijke val tijdens de verkenning van de Dauphiné. Het vizier van Froome is nu gericht op de Tour van 2020.

De viervouidig Tourwinnaar kwam zwaar ten val tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. "Ik herinner me het eerste deel van de verkenning, maar ik weet niets meer van de val. Ik kan me alleen baseren op wat de mensen zeggen die de valpartij gezien hebben. Wat ik begrepen heb, is dat ik door de wind aan een grote snelheid tegen een muur aan knalde."

Het leek wel een scène uit Grey's Anatomy 

Christopher Froome

Wat volgde was een opname in het ziekenhuis met tal van breuken. "Het leek wel een scène uit Grey's Anatomy. Mijn blessures werden me volledig uitgelegd. Ik kon amper ademen na de operatie. Toen de chirurg zei: 'Je kunt hiervan volledig herstellen', dat was het enige wat ik moest horen."

Sindsdien staat Froome weer met veel motivatie in het leven. Zijn wielercarrière zit er nog lang niet op, daar is hij van overtuigd. "Mijn enige doel is om volgend jaar aan de start van de Ronde van Frankrijk te staan en dat ik dan in een gelijkaardige of betere positie zit dan dit jaar. Dat is mijn drijfveer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties