Deceuninck-Quick.Step tempert verwachtingen rond Alaphilippe en geeft Evenepoel vrije rol

Deceuninck-Quick.Step tempert verwachtingen rond Alaphilippe en geeft Evenepoel vrije rol
Foto: © photonews

In elke klassieker wil Deceuninck-Quick.Step wel uitpakken en dat is in de Clásica San Sebastián niet anders. De ploeg heeft met Alaphilippe ook de topfavoriet in de rangen, maar het is de vraag hoe die hersteld is van de Tour. Bijgevolg krijgt Remco Evenepoel een vrije rol.

Julian Alaphilippe heeft er net een Tour met liefst veertien dagen in het geel op zitten. "En dus evenveel lange dagen met mediaverplichtingen", benadrukt Wilfried Peeters in HLN. "Niet te onderschatten. Daarom hebben we Julian weggehouden van de criteriums. We zullen zien hoe fris hij aan de start zal staan."

NIEUWE TEGENSTAND EN AFSTAND

Een manier om hem in een zetel te zetten, is om Evenepoel in de aanval te sturen. Al is die nog niet gewend om tegen toppers als Valverde en Yates op te boksen. "Die tegenstand is nieuw voor Remco. Net als de afstand. 230 kilometer is niet min. Het zal zaak zijn om in de laatste 40 kilometer te geraken met Remco."

Als dat lukt, liggen er wel mogelijkheden. "De hellingen zijn lang en steil. Da's wel zijn ding. De kans is groot dat de favorieten zullen wachten tot de slotklim. Dus moeten we misschien proberen om iemand in de vlucht voordien mee te sturen. Dat kan Mas zijn. Dat kan Remco zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties