Evenepoel ook zelf onder de indruk na demonstratie van jewelste: "Ongelooflijk, ik voelde me de hele koers niet goed"

Evenepoel ook zelf onder de indruk na demonstratie van jewelste: "Ongelooflijk, ik voelde me de hele koers niet goed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is in het Baskenland wielergeschiedenis geschreven en op wat voor een manier. De jongste winnaar ooit van de Clásica San Sebastián heet voortaan Remco Evenepoel. Nochtans kent iedereen zijn kwaliteiten ondertussen en toch reed de neoprof van alles en iedereen weg.

Evenepoel kon het zelf ook niet goed plaatsen. Gelukkig maar. "Ik kan het niet geloven", stamelde de winnaar van de Clásica San Sebastián. "Ik voelde me de hele koers niet goed. Uiteindelijk was het een groot risico om zo vroeg in de aanval te gaan. Ik weet wel welk vermogen ik kan trappen op de beklimming."

Was het aanvankelijk de bedoeling om hem in zijn eerste jaar als prof rustig te laten groeien, dan is hij nu al zwaar aan het scoren. "Het is ongelooflijk. Ik ga eerlijk zijn: het was een droom om ooit deze koers te winnen in mijn carrière. Ik doe het nu bij mijn eerste deelname."

Ik weet niet waar mijn limiet ligt 

Als je zo kan uitpakken op zo'n jonge leeftijd, kan je ver geraken. Zeer ver. Maar tot waar precies, dat is moeilijk te voorspellen. "Ik weet niet waar mijn limiet ligt. Ik had dit echt niet verwacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties