Familie Vansevenant ontwikkelt droomscenario: "Mauri in rol als 'Pluske', met gele trui Remco Evenepoel in zijn wiel"

Familie Vansevenant ontwikkelt droomscenario: "Mauri in rol als 'Pluske', met gele trui Remco Evenepoel in zijn wiel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 20-jarige Mauri Vansevenant maakt steeds meer naam. Zijn eindzege in de Ronde van Aosta was dan ook ronduit impressionant. Een Belgisch klimtalent, dat komt niet zoveel voor. Dat moeten we dus koesteren. En wat denkt Wim Vansevenant erover? Vader en zoon over het verleden en toekomst.

In een gesprek met HLN komt de ex-renner alvast met een anekdote over zijn zoon. "Pas dit seizoen koerst hij met nieuwe schoenen. Tot voor kort deed hij dat nog met mijn expemplaren uit 2008. 'Bère', sprak ik ex-ploegmaats Bert Roesems aan. 'Heb jij soms geen paar meer liggen?' Dat had hij. Het scheelde een kilo. Eén kilo!"

DUBBELE NEKWERVELFRACTUUR

De familie Vansevenant heeft ook al donkere tijden gekend. Zoals toen Mauri na een val een dubbele nekwervelfactuur opliep. Wim herinnert zich nog een telefoongesprek met de chirurg. "'Mijnheer Vansevenant, als die wervels ook maar één millimeter verschuiven, valt de longfunctie stil, stopt de zuurstoftoevoer naar de hersenen en is het afgelopen.' Dan voel je je klein, hoor."

EERDER KLIMMER DAN RONDERENNER

Gelukkig kwam het weer goed en laat Mauri nu al mooie dingen zien. Een jonge Belg die kan klimmen, dan volgt al snel de vergelijking met Remco Evenepoel. Mauri ziet zichzelf echter toch een andere weg bewandelen. "Ik zie mezelf verder evolueren als klimmer. Ronderenner? Da's een vak apart. Daarvoor moet ik nog completer worden. Maar ik zet elk jaar een stap vooruit."

Maar dromen mag, nietwaar Wim? "Zoals Remco rijden er geen twee rond. Ze kunnen wel perfect naast elkaar koersen. Weet je wat fantastisch zou zijn? Mauri in zo'n rol als 'Pluske' voor Kruijswijk. Met... Remco, in de gele trui, in zijn wiel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties