OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step bevestigt komst van twee Belgische nieuwkomers
Redactie
| 1 reacties

Stijn Steels en Bert Van Lerberghe gaan bij Deceuninck-Quick.Step rijden

OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step bevestigt komst van twee Belgische nieuwkomers
Foto: © photonews

Aangezien de eerste augustus achter ons ligt, mogen de transfers voor volgend seizoen bekendgemaakt worden. Dat beginnen ploegen nu ook met mondjesmaat te doen. Bij Deceuninck-Quick.Step rekenen ze in 2020 op de diensten van Stijn Steels en Bert Van Lerberghe.

Van beiden was het eigenlijk al geweten dat ze bij de ploeg van Lefevere zouden gaan rijden, maar nu is hun overstap dus ook officieel. Stijn Steels komt over van Roompot-Charles en komt bij Deceuninck-Quick.Step in hetzelfde team als zijn oom en ploegleider Tom Steels terecht. Bert  Van Lerberghe ruilt dan weer Cofidis voor het Belgische team. Beide renners tekenden een overeenkomst voor twee jaar.

"Als kind koerste ik al in de kledij van dit team. Tim Declercq en Yves Lampaert zijn mijn beste vrienden. Het zal plezant zijn om met hen in dezelfde ploeg te zitten. Samenwerken met mijn nonkel Tom is het beste wat mij kan gebeuren", denkt Stijn Steels.

Van Lerberghe is evenzeer verheugd over zijn nieuwe ploeg. "Dit is één van de beste teams ter wereld. Ik denk dat ik de jongens kan helpen in de sprints en misschien ook in de klassiekers. Ik kan nog veel verbeteren. ik ben een man voor de lead-out en ik weet dat ik bij een ploeg kom die beschikt over één van de beste sprinttreintjes."

Patrick Lefevere licht de komst van beide renners nog even toe. "Een grote uitdaging is om de ploeg te blijven laten evolueren en ik denk dat ze ons hierbij kunnen helpen. Stijn is nog niet bekend, maar is een gelijkaardige renner als Tim Declercq. Bert kan van nut zijn voor Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties