Tweede uit Ronde van Vlaanderen voor beloften krijgt kans als stagiair bij Wanty-Gobert

Tweede uit Ronde van Vlaanderen voor beloften krijgt kans als stagiair bij Wanty-Gobert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Steeds meer ploegen leggen jonge renners vast nadat ze eerst een succesvolle stage hebben afgewerkt. Deceuninck-Quick.Step heeft net nog twee stagiairs aangenomen en bij Wanty-Gobert volgend ze dat voorbeeld. Cédric Buellens en Trond Trondsen zijn de gelukkigen.

De ploeg van Hilaire Van der Schueren haalde eerder al de Fransman Théo Delacroix in huis als stagiar en geeft nu dus ook de kans aan één van de talentvolle Belgische jongeren. Cédric Buellens reed dit seizoen tot dusver voor EFC-LR Vuylsteke en de nationale selectie. In de Ronde van Vlaanderen voor beloften werd hij tweede en in Gent-Wevelgem eindigde hij in diezelfde categorie op een vijfde plaats.

PROF WORDEN LOGISCHE VOLGENDE STAP

"Dit seizoen was één van mijn doelstellingen om in de zomer als stagiair bij een professioneel team aan de slag te gaan en van grotere wedstrijden te kunnen proeven", zegt Buellens. "In de Ronde van België kreeg ik dankzij een selectie van de nationale ploeg een eerste opportuniteit om inzicht te krijgen in een profwedstrijd. In mijn poging om jaar na jaar te groeien, zou prof worden een volgende logische stap zijn."

Naast Cédric Buellens mag dus ook nog Trond Trondsen stage lopen bij Wanty-Gobert. De Noor staat bekend als een sprinter/puncher en zal uitgespeeld worden in Belgische eendagskoersen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties