Weergoden zijn Van der Poel gunstig gezind in Val di Sole: "Moeilijker met een mountainbike dan met een crossfiets"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Van der Poel weet wel raad met modderige parcours in Val di Sole

Weergoden zijn Van der Poel gunstig gezind in Val di Sole: "Moeilijker met een mountainbike dan met een crossfiets"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel blijft op zijn mountainbike hoge toppen scheren. In het Italiaanse Val di Sole reed hij solo naar winst in de shorttrackrace. Op het modderige parcours floreert Van der Poel helemaal en zo is het natuurlijk plezierig rondrijden.

Het is ook wel een gave natuurlijk,je moet het kunnen. En of Mathieu van der Poel het kan. Nochtans is het parcours door de regenval ook een extra uitdaging. "Het is moeilijker om er met een mountainbike over te rijden dan met een crossfiets", gaf Van der Poel na afloop van de wedstrijd aan in het flashinterview. "Maar ik geniet van deze omstandigheden."

Enkel Henrique Avancini kon hem enigszins bedreigen, maar Van der Poel wist de Braziliaan naar het einde toe toch nog af te lossen. "Ik denk dat hij mijn grootste rivaal is in de shorttrack. Hij is wel iemand die er altijd voor gaat. Mooi zo."

CROSSCOUNTRY SOWIESO LASTIG

Het is nu uitkijken naar de crosscountry en het is de vraag of de omstandigheden voor die wedstrijd niet erg zullen verschillen. "Ik heb gezien dat het weer normaal gesproken wel oké gaat zijn, maar sowieso gaat het een lastige wedstrijd worden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties