Wellens zeker dat Evenepoel de juiste keuze maakt en somt alle voordelen van Monaco nog eens op
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Tim Wellens heeft zich zijn keuze voor Monaco nog niet beklaagd

Wellens zeker dat Evenepoel de juiste keuze maakt en somt alle voordelen van Monaco nog eens op
Foto: © photonews

Na zijn periode als bollenman in de Tour moet Tim Wellens weer gewend geraken aan het gewone Lotto-shirt. Waar hij ook aan zal wennen, is om Remco Evenepoel tegen te komen in Monaco. Die zal daar vaak te zien zijn in het teken van zijn training.

Evenepoel twijfelde naar verluidt nog tussen Andorra en Monaco, maar het is uiteindelijk toch Monaco geworden. Tim Wellens is er alvast een groot voorstander van om in Monaco te verblijven. "Het is ideaal. Ik moet maar drie kilometer rijden en ik ben uit de drukte. Dan kan ik trainen zoals ik wil", legt Wellens uit in GvA. "Vlakke wegen langs de kust en cols in het binnenland: dat is iets wat ik in België niet vind."

Een ander voordeel is uiteraard de lagere belastingen. "Natuurlijk vind je enkele kilometers verder, in Frankrijk of Italië, gelijkaardige omstandigheden. Maar zou het niet gek en naïef zijn om daar te gaan wonen en geen gebruik te maken van wat Monaco te bieden heeft? Mijn imago was de enige reden om niet naar hier te komen, maar nu ben ik zeer blij dat ik de keuze voor Monaco heb gemaakt."

RUST EN ANONIMITEIT

Een wielrenner kan er ook een stukje rust en anonimiteit terugvinden. "Toen ik de eerste maanden dat ik er woonde met de hond ging wandelen, had Georgiette - onze Franse bulldog - meer bekijks dan ikzelf. Naar het buitenland gaan om te trainen is een teken van professionalisme. Wie zijn weg wil maken, kan niet anders."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties