Viviani pakt uit in chaotische massaspurt in Londen

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Viviani pakt uit in chaotische massaspurt in Londen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een dag na de Clasica San Sebastian stond er opnieuw een WorldTour klassieker op het programma. Dit keer was het niet aan de klimmers of de punchers, maar aan de spurters.

Het was de achtste editie van de koers en de eerste zeven edities van de Prudential RideLondon-Surrey Classic leverden al zeven verschillende winnaars op. Mark Cavendish was de eerste winnaar in 2011, Tom Boonen won in 2016 in Londen en is de enige Belg op de erelijst.

Al snel reden er drie renners weg uit het peloton. Onze landgenoot Stan Dewulf trok ten aanval samen met Alex Dowsett en de Nederlander Pascal Eenkhoorn. De drie kregen maximaal een viertal minuten. Op het parcours lag vijf keer de pittige Box Hill (3,2 kilometer aan gemiddeld 4,2 procent), maar dat leverde helemaal geen spektakel op. 

Zware valpartij

Bij de vluchters was intussen Stan Dewulf ten aanval getrokken, de jonge Belg werd op 14 kilometer van de meet als laatste ingelopen. In de finale was het Mitchelton-Scott dat het heft in handen nam in dienst van hun kopman Daryl Impey.

Op twee kilometer van de meet sloeg het noodlot jammer genoeg toe. Vooral Bora-hansgrohe was zwaar geraakt want een groot deel van de sprinttrein van Sam Bennett ging tegen de grond, de Ier was er zelf wel nog bij. Ewan en Démare zouden niet meesprinten en waren waarschijnlijk ook betrokken bij de val. 

In de massaspurt ging Mike Teunissen van bijzonder ver aan, Morkov ging mee waardoor Elia Viviani in een zetel zat. De Italiaan versloeg Sam Bennett en Amund Grondahl Jansen in een bijzonder chaotische sprint. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties