Boonen vooral onder de indruk door manier van koersen van Evenepoel: "Dat tart elke verbeelding"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Tom Boonen ziet Remco Evenepoel al zijn wil opleggen

Boonen vooral onder de indruk door manier van koersen van Evenepoel: "Dat tart elke verbeelding"
Foto: © photonews

Ook Tom Boonen zat voorbije zaterdag aan het televisiescherm gekluisterd toen Remco Evenepoel op imposante wijze naar de overwinning reed in de Clásica San Sebastián. Imponsant zijn niet enkel de uitslagen die laatstgenoemde al kan voorleggen, maar ook hoe dominant hij al weet te koersen.

Ook Tom Boonen werd van zijn sokken geblazen door wat hij te zien kreeg, zo geeft hij toe in zijn column in HLN. "Sportoverschrijdend, wat Remco Evenepoel zaterdag presteerde in de Clásica San Sebastián. En ik heb intussen toch al wat exploten meegemaakt."

Maar dit was wel een hele straffe numero. Waren de omstandigheden gunstig? Ja, door die zelf af te dwingen. "Je zou kunnen stellen dat Remco gediend werd door het feit dat de grote namen heel snel geïsoleerd kwamen te zitten. Maar dat was natuurlijk helemaal zijn eigen verdienste."

WETTEN VAN DE NATUUR NIET VAN TOEPASSING

Boonen ziet Evenepoel steevast op dezelfde manier koersen. "Blijkbaar zijn de wetten van de natuur niet op Evenepoel van toepassing. Nu al dringt hij zijn wil op, dicteert hij de wet. De rest moet zijn tactiek aanpassen aan hem, niet omgekeerd. Bij andere jonge kampioenen uit het verleden zag ik dat vaak in flitsen. Remco legt er meteen een belangrijk patroon in. Dat tart elke verbeelding."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties