Evenepoel verklaart het vingertje op de mond in San Sebastián en komt met zijn gedroomde erelijst
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 28 reacties

Remco Evenepoel droomt nog van grote koersen

Evenepoel verklaart het vingertje op de mond in San Sebastián en komt met zijn gedroomde erelijst
Foto: © photonews

Het zal nog lang duren, het nakaarten over de fenomenale overwinning van Remco Evenepoel in San Sebastián. Aan de streep legde hij een vingertje op de mond. Een subtiel gebaar om de criticasters over zijn eventuele verhuis naar Monaco de mond te snoeren?

Evenepoel wil er wel wat duiding bij geven. "Ik heb vrijdag tegen mijn kamergenoot Tim Declercq gezegd: Als ik win, zal ik mijn vinger op mijn mond leggen. Dat heb ik dus gedaan", klinkt het simpelweg in Het Nieuwsblad. "Dat was niet stout bedoeld, maar gewoon om te zeggen: die kritiek doet mij niks. Ik was er wel mee bezig, maar het was geen extra prikkel."

Met San Sebastián is de eerste grote vis binnen. Ongetwijfeld hoopt Evenepoel nog koersen van dat allooi op zijn palmares te zetten. Wat staat er verder nog op zijn gedroomde erelijst? "Luik-Bastenaken-Luik, Ronde van Lombardije, Giro, Tour, Vuelta, het WK en de Olympische Spelen. Als ik die binnen heb, stop ik met koersen."

GEEN TOUR VOOR 2023

Over de Tour gesproken: de zege van de ook nog jonge Bernal moet toch inspireren. "Dat doet dromen. Dat prikkelt om er dubbel zo hard voor te gaan en ook eens zoals hem op dat hoogste podium te staan. Maar het plan is dat ik niet voor 2023 de Tour rijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder
27/12/2019 Azencross

Nieuwste reacties