Het kunst-en vliegwerk van Viviani in Londen: "Eerste en derde eindigen is geweldig"

Het kunst-en vliegwerk van Viviani in Londen: "Eerste en derde eindigen is geweldig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Elia Viviani als winnaar uit de bus kwam in de London-Surrey Classic, was op zich niet zo'n grote verrassing. Tenslotte is de Italiaan één van de betere sprinters op deze aardbol. Maar een evidentie was het allerminst. Voor hetzelfde geld had hij tegen de grond gelegen.

Het was eerst afwachten of het wel tot een sprint zou komen, want dé helling van de dag werd liefst vijf keer aangedaan. Maar het bleef er vrijwel kalm. "Doordat er geen schifting werd gevoerd op Box Hill, was een massasprint onvermijdelijk. Ik was echt vastberaden om het werk van mijn ploegmaats af te maken", reageerde Vivani.

Gelukkig hebben we die val kunnen ontwijken 

Doordat Ewan had moeten afhaken, lag er een unieke kans te wachten. Al leek het ook voor Viviani niets te worden: een valpartij in zijn buurt had roet in het eten kunnen gooien. Op één of andere manier wist de spurter van Deceuninck-Quick.Step recht te blijven. "Gelukkig hebben we die late val kunnen ontwijken en kon ik mijn sprint rijden, wat tot deze mooie overwinning leidde."

Het feest was compleet, want lead-out man Michael Mørkøv kon nog mee op het podium. "Eerste en derde eindigen is geweldig. We konden niet gelukkiger zijn", besluit Viviani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties