OFFICIEEL: Vierde uit de Giro gaat bij Dylan Teuns in de ploeg rijden

OFFICIEEL: Vierde uit de Giro gaat bij Dylan Teuns in de ploeg rijden
Foto: © photonews

Eén van de toppers onder de ronderenners heeft zijn nieuwe ploeg voor volgend jaar beet. Het was eigenlijk al langer geweten dat Mikel Landa de overstap zou maken naar Bahrein-Merida. Voor augustus mag zo'n transfer echter nog niet aangekondigd worden en dat is nu wel gebeurd.

Landa heeft wel vaker de gewoonte om snel andere oorden op te zoeken. De Spaanse klimmer zal twee jaar bij Movistar gereden hebben. "Bahrein-Merida heeft me gekozen om dit project te leiden", zegt de renner op de site van zijn toekomstige ploeg. "Ik kijk uit naar de volgende uitdagingen."

Brent Copeland, general manager bij Bahrein, is alvast in de wolken. "Het is met immense tevredenheid dat we Mikel verwelkomen in ons team. De regelmaat in zijn resultaten spreekt voor zich. Zijn ongelooflijke klimcapaciteiten maken hem één van de meest competitieve renners in grote ronden."

TWEEMAAL TOP 10 IN GROTE RONDE IN 2019

Landa was dit jaar één van de grote smaakmakers in de Giro, maar viel door een mindere start net naast het podium. In de Tour eindigde hij op onze zesde plaats. Landa gaat bij Bahrein zeker en vast onze landgenoot Dylan Teuns tegenkomen. Die ligt daar volgend jaar ook nog onder contract.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties