Onderhandelingen Dumoulin blijven aanslepen, Sunweb heeft wel nog een troefkaart

Onderhandelingen Dumoulin blijven aanslepen, Sunweb heeft wel nog een troefkaart
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu vaststaat dat Tom Dumoulin ook de Vuelta niet gaat rijden, kan de aandacht gericht worden op de iets verdere toekomst en op zijn ploeg voor volgend seizoen. Is dat Sunweb of Jumbo-Visma? Dat is nog altijd niet duidelijk, maar zijn huidige ploeg heeft wel de kaarten in handen.

Volgens Cyclingnews heeft de entourage van Dumoulin de voorbije weken rond de tafel gezet met Iwan Spekenbrink, de general manager van Sunweb. Een overeenkomst is echter nog niet getroffen en dat zal wel moeten gebeuren indien Dumoulin van ploeg wil veranderen. De Nederlandse ronderenner ligt immers nog onder contract bij Sunweb.

UCI-REGELS IN VOORDEEL SUNWEB

Bij Jumbo-Visma heeft het optimisme naar verluidt al wat plaats gemaakt voor een meer geduldige aanpak. Er zou wel met de renner gepraat zijn, maar de UCI-regels zijn dan weer in het voordeel van Sunweb. Het gaat dan vooral over de regels die de makelaar van een renner opgelegd worden.

Die moet volgens het reglement 'de rechten van de onderhandelende partijen en derde partijen respecteren, en moet zich onthouden van het aanmoedigen van contractbreuk'. Op basis van dit artikel zou Sunweb de manager van Jumbo-Visma en/of Dumoulin kunnen aanklagen als het effectief tot een breuk komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties