Tragisch drama: 22-jarige Bjorg Lambrecht laat het leven na zware val in Ronde van Polen

Tragisch drama: 22-jarige Bjorg Lambrecht laat het leven na zware val in Ronde van Polen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verschrikkelijk nieuws heeft de wielerwereld bereikt. Bjorg Lambrecht is overleden na zijn zware val in de Ronde van Polen. De renner van Lotto Soudal werd amper 22 jaar.

Bjorg Lambrecht heeft de derde etappe in de Ronde van Polen niet overleefd. De jonge renner kwam in de loop van de rit zwaar ten val en onmiddellijk bleek hoe ernstig het was. Lambrecht moest ter plaatse gereanimeerd worden.

Dat leek zijn situatie naar verluidt nog te verhelpen, maar toch kon hij niet met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht worden. De transportatie moest de met de ambulance gebeuren. De volgende uren was het duimen voor een teken van een hoop, maar dat kwam er helaas niet meer.

Lotto Soudal heeft inmiddels het overlijden van zijn renner bevestigd. Lambrecht werd vorig jaar vicewereldkampioen bij de beloften en was in 2019 bezig aan zijn jaar van de doorbraak. In koersen als de Brabantse Pijl (5e), Amstel Gold Race (6e) en Waalse Pijl (4e) behaalde hij tal van mooie ereplaatsen. In de Dauphiné werd hij zelfs de beste jongere.

Lambrecht was een groot klimtalent. Tijdens de Tour werd hij in Vive le Vélo nog getipt als één van de Belgische renners die binnen enkele jaren had kunnen meedoen voor een klassement in een grote ronde. Die kans werd hem ontnomen. 

Onze redactie wenst zijn familie, vrienden en teamleden veel sterkte in deze donkere tijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties