UPDATE: Deceuninck-Quick.Step verliest ritzege na deklassering, leider in Polen wint zo tweede maal
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Fabio Jakobsen spurt het snelst in derde rir in Ronde van Polen

UPDATE: Deceuninck-Quick.Step verliest ritzege na deklassering, leider in Polen wint zo tweede maal
Foto: © photonews

De derde dag van de Ronde van Polen was de laatste kans voor de sprinters en er gebeurde nog heel wat om over na te kaarten. In de eerste plaats was er de valpartij van Bjorg Lambrecht. Aan het eind was Jakobsen de snelste, al was het wel spurten op het randje wat de Nederlander deed.

De derde etappe was nog maar amper van start gegaan of daar meldden zich al drie vluchters: Kurek, Shalunov en Planet. De rest van het deelnemersveld deed niet moeilijk en liet de drie vertrekken. De voorsprong van het trio liep op tot boven de drie minuten, tot het peloton werd opgeschrikt door een valpartij.

ERNSTIGE VAL LAMBRECHT

Het was zeer ernstig en het ongelukkige slachtoffer was Bjorg Lambrecht. Het jonge talent van Lotto Soudal had nog klassementsambities, maar moest ter plaatse gereanimeerd worden en nadien ging het per ambulance naar het ziekenhuis. Ook Lozano ging later in de rit tegen de grond. Die kwam er beter vanaf en kon zijn weg voortzetten.

POGINGEN VLUCHTERS TEVERGEEFS

In de slotkilometers hadden de koplopers slechts enkele seconden meer en Planet ging mede door de druk onderuit in een bocht. Shalunov schudde ook nog Kurek van zich af. Het was allemaal tevergeefs, want de massasprint bleek niet te vermijden.

Het zag er even goed uit voor Danny van Poppel, maar in het midden van de weg kwam Fabio Jakobsen nog als een speer naar voren en de Nederlandse kampioen schonk Deceuninck-Quick.Step op het eerste zicht de overwinning.

Jakobsen maakte tijdens de sprint echter ruimte door zijn handen van het stuur te nemen in een duel om positie. Mag niet natuurlijk en de te verwachten deklassering kwam er dan ook. Door de diskwalificatie van Jakobsen gaat de zege naar Ackermann. Voor de leider in de Ronde van Polen al de tweede ritzege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties