Bewogen dag in Polen: rugnummer Bjorg Lambrecht de hele rit meegedragen

Bewogen dag in Polen: rugnummer Bjorg Lambrecht de hele rit meegedragen
Foto: © photonews

Gekoerst werd er niet in de Ronde van Polen. Het peloton legde wel 133 kilometer af van Jaworzno naar Kocierz, om zo samen hulde te brengen aan Bjorg Lambrecht. De vierde etappe was wel geneutraliseerd en ingekort. Het spreekt voor zich dat de overleden renner nooit uit de gedachten was.

Aan het startpodium stond er een afbeelding van hem en na een minuut stilte vertrok het peloton. Er was ook een foto van Bjorg te zien op de motoren. Het rugnummer van Bjorg, 143, zou de hele rit meegedragen worden door zijn ploegmaats, die dus twee rugnummers opgespeld gekregen hadden.

Ook bij aantekeningen op de weg kwam het nummer 143 vaak terug en langs de kant van de baan maakten fans zo duidelijk dat ze Bjorg in hun hart dragen. Na 45 kilometer werd er even halt gehouden om samen aan Bjorg te denken.  Er zou telkens een ploeg in blok op kop rijden en om de zeven kilometer kwam er een andere ploeg aan de beurt.

De laatste kilometers reden de renners van Lotto Soudal samen op kop. Het was een beklijvende dag in de Ronde van Polen, die volledig in het teken stond van Bjorg Lambrecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties