Grote Belgische ambities in de EK-tijdrit: "Remco Evenepoel kan voor de verrassing zorgen"

Grote Belgische ambities in de EK-tijdrit: "Remco Evenepoel kan voor de verrassing zorgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe moeilijk het ook is om in de gegeven omstandigheden echt aan koers te denken, op het EK zal het competitieve toch weer op het voorplan komen. Zeker ook in de individuele tijdrit. Daar verwacht bondscoach Rik Verbrugghe wel wat van, ondanks de afwezigheid van Victor Campenaerts.

Dat die laatste ontbreekt, wil niet noodzakelijk zeggen dat België niet meedoet voor de prijzen. "We mikken op een medaille", stelt Rik Verbrugghe bij Sporza. "Dat moet ook, want we werden al twee keer Europees kampioen en met Yves Lampaert verschijnt een renner aan de start die al twee keer dicht bij het podium eindigde."

HOPEN DAT LAMPAERT GERECUPEREERD IS

Zijn geloof in Lampaert is groot. Dat is meer dan terecht op basis van de chronoritten die de tweede vanop het BK tijdrijden dit jaar allemaal reed. "Een goede Lampaert kan altijd dicht finishen. Ik hoop dat hij al gerecupereerd is van de Tour."

België beschikt in Alkmaar nog over een tweede renner in de tijdrit en die zit niet om een straffe stunt verlegen. "Remco Evenepoel won afgelopen weekend de Clásica San Sebastián en is de man in vorm. Hij kan voor de verrassing zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties