Jelle Wallays wist meteen dat het ernstig was: "Ik heb het allemaal al eens beleefd met Stig Broeckx"

Jelle Wallays wist meteen dat het ernstig was: "Ik heb het allemaal al eens beleefd met Stig Broeckx"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook voor Jelle Wallays is het overlijden van Bjorg Lambrecht een harde klap. De 'Kleinen', zoals Wallays hem altijd noemde, is niet meer. Een gesprek met die goedlachse, spontane kerel zit er niet meer in. Wallays koppelt ook terug naar het accident met Stig Broeckx.

In een mededeling van Belga reageert Wallays op het overlijden van zijn ploegmaat. Toen hij info begon door te krijgen, begon het meteen te dagen dat het fout kon aflopen. "De eerste ploegleider en de dokter bleven bij Bjorg, Kevin De Weert voerde het woord. Dan voel je onmiddellijk dat het ernstig is."

Als wielrenner moet je dan nog wel enkele uren doorrijden. "Het interesseert je dan allemaal niet meer. Je wil naar die finish. En aan die finish gebeurde hetzelfde als met Stig. Ik heb het allemaal al eens beleefd met Stig Broeckx. Hij leeft nog, hij kan nog lachen en babbelen, voor Bjorg is dat helaas niet meer het geval."

Aan de omstandigheden wil Wallays liever niet te veel woorden besteden. "Bjorg heeft brute pech gehad. Hij raakte een klinkertje of verkeersreflector of wat dan ook, kwam uit balans en viel hard. De omstandigheden doen er niet meer toe. Hij is er niet meer, het was een dom ongeluk. We reden niet snel, dus het was gewoon stomme pech."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties