Marc Sergeant zal spontaniteit van Bjorg Lambrecht nooit vergeten: "Hij heeft zwaar gevochten voor zijn leven"
Redactie
| 24 reacties

Sergeant zag dat Lambrecht een grote toekomst voor zich had

Marc Sergeant zal spontaniteit van Bjorg Lambrecht nooit vergeten: "Hij heeft zwaar gevochten voor zijn leven"

Marc Sergeant was te aangeslagen om op de dag van het overlijden van Bjorg Lambrecht al te reageren. Een dag later wil hij wel iets kwijt over zijn renner. Voornamelijk wat een spontane jongen Bjorg was en dat hij hem zo zal blijven herinneren.

Sergeant schetst bij Sporza de carrière van Lambrecht. "Ze noemden hem matchbox vanwege zijn kleine gestalte. Maar hij had wel een grote toekomst voor zich: hij werd 2e in de Ronde van de Toekomst, na Bernal, was 2e op het WK voor beloften. En dit jaar drukte hij zijn stempel op de Ardense koersen. Het zag er veelbelovend uit."

Ook als persoon kon hij Lambrecht enorm appreciëren. "Daarnaast was het ook een spontane, eerlijke jongen. We hadden nooit problemen met hem. Hij was soms wel wat vergeetachtig, maar toch zullen vooral zijn lach en spontaniteit mij bijblijven."

Sergeant werd door Mario Aerts geïnformeerd over het ongeval van de beloftevolle coureur. "De eerste 10 minuten was hij nog bij bewustzijn en dachten we: dat komt nog goed. Maar daarna verloor hij het bewustzijn. Hij heeft zwaar gevochten voor zijn leven, ze hebben hem lang gereanimeerd, maar volgens de arts was de schade te groot om nog in leven te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties