Van Ockers tot Weylandt: het lijstje overleden Belgen dat stilaan echt te lang aan het worden is

Van Ockers tot Weylandt: het lijstje overleden Belgen dat stilaan echt te lang aan het worden is
Foto: © photonews

Het overlijden van Bjorg Lambrecht heeft er opnieuw flink ingehakt bij de Belgische wielerliefhebbers. Hij is jammer genoeg al de zoveelste in een stilaan echt te lange lijst.

In een ver verleden ontvielen ons met Stan Ockers (1956) en Jempi Monséré (1969) al twee absolute wielerhelden, terwijl in 1987 Michel Goffin overleed en in 1992 Danny Allaerts, allen na een val tijdens een koers.

Maar het is pas de laatste tien jaar dat het lijstje van Belgische renners die overleden zijn enorme aanwas heeft gekregen. Wouter Weylandt overleed tijdens de Giro van 2011, sindsdien is er bijna elk jaar een zwarte bladzijde te schrijven in het Belgisch wielerboek.

Zwarte bladzijden

Kristof Goddaert, Antoine Demoitié, Michel Goolaerts, Stef Loos en nu ook Bjorg Lambrecht stierven allen op de fiets, terwijl er nog enkele andere grote accidenten waren - denk maar aan het verhaal van Stig Broeckx, die het gelukkig wél overleefde, maar ook haast was afgeschreven.

En dan zijn er nog de vele renners die aan een hartfalen, een ongeluk of een ander medisch probleem ons veel te vroeg zijn ontvallen: Jimmy Duquesnoy, Igor Decraene, Rob Goris, Frederiek Nolf, ... Het lijstje wordt stilaan te lang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties