Wie wint het allereerste EK gemengde ploegentijdrit? Dit zijn onze favorieten!

Wie wint het allereerste EK gemengde ploegentijdrit? Dit zijn onze favorieten!
Foto: © photonews

Van 7 tot 11 augustus staat het EK wielrennen in Alkmaar op het programma. Daarin wordt ook een nieuwe discipline boven de doopvont gehouden.

Zo zal er voor het eerst een EK gemengde ploegentijdrit op het programma staan. Daarbij gaan eerst drie mannen van een land van start en als de tweede van die drie is aangekomen, mogen de drie vrouwen vertrekken.

De totaaltijd is uiteindelijk de eindtijd van het land, een leuke manier van de UCI om voor nog meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen te zorgen. Zowel de mannen als de vrouwen leggen een parcours van dik 22 kilometer af in Alkmaar.

België en Nederland?

Krijgen we daar een thuiszege te zien? Normaal gezien zou het moeten als de Nederlanders op volle sterkte zouden aantreden. Maar: geen Van Der Breggen, geen Van Vleuten, geen Wild, geen Dumoulin, ... De selectie met onder meer Vos en Mollema is nog steeds sterk, maar niet de allersterkste.

Ook de Belgen (geen Campenaerts, Evenepoel of Van Aert en naast De Gendt Otto Vergaerde en Lawrence Naesen) laten enkele toppers aan de kant, al kunnen de vrouwen met Kopecky en De Vuyst en Cant mogelijk wel een podiumplek veilig stellen.

De topfavoriet zijn echter de Duitsers, die wél een sterrenensemble afvaardigen - zeker bij de vrouwen is er met Brennauer een gepatenteerde hardrijdster bij, al missen ze bij de mannen mogelijk wel Tony Martin en kiezen ze voor drie jongere hardrijders.

Er rijden overigens amper acht landen mee. Italië, Frankrijk en Rusland kunnen het Duitsland, België en Nederland moeilijk maken, over Tsjechië en Slowakije is voorlopig nog weinig bekend qua selectie - zij lijken echter de mindere landen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties