Belgische selectie wil Lambrecht eren in Alkmaar: "Een medaille zou prachtig zijn"

Arjen T'Sjoen
| 10 reacties
Belgische selectie wil Lambrecht eren in Alkmaar: "Een medaille zou prachtig zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorbije dagen was niemand nog bezig met EK wielrennen in Alkmaar, maar morgen staat wel de tijdrit al op het programma. De renners zijn uiteraard nog bijzonder aangeslagen.

Net toen de renners aankwamen in Alkmaar kwam het verschrikkelijke nieuws binnen. "Het sloeg in als een bom", reageerde bondscoach Rik Verbrugghe in Het Nieuwsblad. "We hebben er alle begrip voor mochten er enkele jongens nu niet in staat zijn om te koersen. De renners zullen op dit moment niet met de pers praten, ze moeten alles zo goed mogelijk proberen verwerken en zich concentreren op de wedstrijd."

Verbrugghe was van plan om binnenkort met Lambrecht samen te zitten: "Hij was echt de coming man. Hij was onze topkandidaat voor het WK van volgend jaar en de Olympische Spelen, dromen kan nu allemaal niet meer", aldus Verbrugghe.

Eerste wedstrijden

Vandaag staan de eerste wedstrijden bij de junioren op het programma. Ook is er een mixed-relay waar  Thomas De Gendt, Lawrence Naesen, Otto Vergaerde, Lotte Kopecky, Sofie De Vuyst en Sanne Cant zullen daar aan deelnemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties