Deceuninck-Quick Step ziet na Sabatini en Richeze nog een sprintloods vertrekken

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Deceuninck-Quick Step ziet na Sabatini en Richeze nog een sprintloods vertrekken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick Step is opnieuw bezig aan een uitstekend seizoen en dus ziet het heel wat renners vertrekken. Astana haalt nu sprintloods nummer drie op bij de Belgische formatie.

Zo maakt Davide Martinelli de overstap van Deceuninck-Quick Step naar Astana. De snelle Italiaan tekende er een contract voor een seizoen. "We zien in Davide bijzonder veel potentieel", zegt teammanager Aleksandr Vinokoerov. "We zullen hem eerst inzetten in de eendagswedstrijden. Hij is nog jong, maar heeft toch al voldoende ervaring."

Martinelli boekte in zijn carrière tot nu toe twee overwinningen. In 2016 won hij een etappe in de Ronde van de Provence en in de Ronde van Polen. Hij fungeerde regelmatig als sprintloods voor renners als Gaviria, Jakobsen en Hodeg. Deceuninck-Quick Step ziet dus na Sabatini (Cofidis) en Richeze (UAE) nu nummer drie vertrekken. 

Contractverlenging 

Naast het nieuws van Martinelli bevestigde Astana ook de contractverlenging van Rodrigo Contreras. De Colombiaan is momenteel bergleider in de Ronde van Polen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties