Evenepoel rijdt EK-tijdrit met Lambrecht in het achterhoofd: "Sterren pakken voor grootste ster aan de hemel"

Evenepoel rijdt EK-tijdrit met Lambrecht in het achterhoofd: "Sterren pakken voor grootste ster aan de hemel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moet voor Remco Evenepoel ook een vreemd gevoel zijn. Niet lang geleden was het nog euforie alom vanwege zijn fantastische prestaties en nu moet ook hij afscheid nemen van Bjorg Lambrecht, met wie hij een band aan het opbouwen was. Voor hem hoopt Evenepoel de EK-tijdrit te winnen.

Evenepoel verklaarde zijn mindset in het VRT Journaal. "Toen ik hoorde dat Bjorg overleden was, heb ik meteen tegen de verzorger gezegd: ik ga er alles aan doen om de sterren te pakken voor de grootste ster aan de hemel. Liever niet natuurlijk om zoiets als motivatie te moeten meenemen, maar ik ga er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te eren."

Evenepoel en Lambrecht hadden mekaar net beter leren kennen. "De afgelopen paar  maanden hebben we toch een paar koersen samen gereden. We hebben heel veel contact gehad tijdens de wedstrijd omdat we mekaar snel vonden. Ik moet wel zeggen dat die band begon te groeien. Hij begon toch wel een vriend te worden."

LICHTGEWICHT VS MANNEN MET PAARDENKRACHT

Voor die vriend hoopt Evenepoel dus uit te pakken in de tijdrit in Alkmaar, al zal dat geen evidentie worden. "Ik heb altijd gezegd dat ik geen echte tijdrijder ben. Ik ben toch een lichtgewicht en hier staan wel andere mannen aan de start die iets meer paardenkracht in de benen hebben zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties