Mollema loodst Nederland naar de titel in ploegentijdrit, sterke vrouwen brengen België nog in buurt van het podium
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Nederland kroont zich Europees kampioen in eerste gemengde ploegentijdrit

Mollema loodst Nederland naar de titel in ploegentijdrit, sterke vrouwen brengen België nog in buurt van het podium
Foto: © photonews

Een historische gebeurtenis op het Europees kampioenschap in Alkmaar. Voor de allereerste keer is er een gemengde ploegentijdrit gereden, waarbij eerst drie mannen en dan drie vrouwen voor elke natie tegen de klok reden. Nederland beschikte over de beste combinatie.

Dat België niet in aanmerking zou komen voor de Europese titel, was al snel geweten. Het tempo van De Gendt lag veel te hoog voor Lawrence Naesen, die er na twaalf minuten al af moest. Vergaerde kon zich wel uitleven in deze tijdrit. Uiteindelijk legden de Belgische mannen beslag op een voorlopige vijfde plaats.

DRIE LANDEN ONDER DE BELGISCHE TIJD

De Belgische vrouwen Sanne Cant, Sofie De Vuyst en Lotte Kopecky deden het wel voortreffelijk. Daardoor einde ons land toch nog een stukje dichter, maar drie landen doken nog onder onze tijd. Het werd een duel om de titel tussen Nederland en Duitsland. De thuisrijd(st)ers haalden het in Alkmaar, met 14" voor op Duitsland en 1'24" op Italië.

België was wel nog bijna een minuut trager dan de Italianen. Nederland kon rekenen op de mannen Bouwman, Mollema en Sinkeldam. De Nederlandse vrouwen Mackaij, Markus en Pieters deden ook hun duit in het zakje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties